In mijn jeugd was ik de koning van grappen en grollen, geïnspireerd door mijn vader, en plezier maken is mijn levenslange passie die stress verlicht en kostbare herinneringen creëert.

Weet je nog?

In mijn kindertijd was ik er een ster in. ‘Ik zat erop’ zeiden mijn vriendjes en vriendinnetjes vol bewondering terwijl ze achter me aanliepen omdat ze wisten dat ik weer lol ging trappen. Met mijn Amsterdamse achtergrond was ik de Loltrapper, van de school, de CEO of practical jokes, de durfal, de lachebek.  En ik had het niet van een vreemde. Mijn vader was mijn grote voorbeeld en leermeester en ook hij was een notoire loltrapper. Alles voor de lach en de reactie van de ander. Gek was niet gek genoeg. Zo gaf hij een keer les met een motorhelm op zijn hoofd omdat de leerlingen dat ook deden, kwam hij op zijn knieën mijn klas binnen rijden met een Dinky Toy, reed een rondje, en verliet zonder iets te zeggen weer het lokaal, lag hij in een kano in de Oudegracht en vroeg aan voorbijgangers ‘is this the way to Paris’? en lag hij op een avond als ‘verslaggever’ met zijn hoofd in een teil met water verslag te doen van de waterpolowedstrijd GZC Donk tegen Polar Bears.

We hadden nog geen leuke YouTube en Tik Tok-filmpjes of digitale challenges en moesten daarom zelf aan de bak. De YouTube’ers en Tiktokkers van nu waren de Loltrappers van toen!! En ik had maar liefst 12 trouwe volgers die mij nauwlettend in de gaten hielden. Op mijn hoogtepunt tikte ik zelfs de 150 aan toen ik met een gevonden lippenstift voor mijn kalverliefde aan de binnenkant van het raam ‘Ik hou van je’ had geschreven.  De toestroom was mede gebaseerd op het feit dat ik dat in de volle breedte van de ramen van de school had gedaan en daar was de rector niet echt gelukkig mee. Na afloop was ik ook mijn trouwste volger kwijt omdat ze niet echt kon omgaan met de aandacht die onze verliefdheid met zich mee bracht. Gelukkig had ik heel veel lol in de strafcorvee die ik werd toebedeeld, tot grote frustratie van de conciërge.

Lol maken is nog steeds een hele belangrijke bezigheid en misschien zelfs mijn grootste hobby of asset!! Het maakt me blij en gelukkig. Ik geniet van de voorbereiding, de executie en zelfs de follow-up. Het helpt me in beweging te blijven, mooie herinneringen te maken en me hoofd te vullen met positieve en leuke gedachten. Het vermindert de stress in mijn werk en daarmee de stress in mijn leven.

Ik wil altijd geintjes uithalen, geestigheden vertellen; plezier maken en dwaasheden uithalen. En plezier en lol maken is dus niet alleen iets van vroeger. Het is van alle tijden en voor iedereen belangrijk die zich lekker wil voelen, die het kind in zichzelf niet wil kwijtraken, die het leven niet te serieus neemt, die soms wat afstand van wil nemen van de rauwe werkelijkheid, die geen stress willen ervaren en die gewoon wil genieten van lachende en vrolijke mensen. En waarom doen we het zo weinig?

Waarom denken we dat we niet mogen schaterlachen op kantoor en dat alles altijd inhoud moet hebben terwijl het wat mij betreft ook over NIETS mag gaan. We zien plezier maken al gauw als iets wat je pas mag doen als het werk klaar is of we denken zelfs dat we geen tijd hebben voor pleziertjes vanwege de workload! Ontspan! Plezier hebben is rete-efficiënt omdat je na een stuk ontspanning vaak weer energie hebt om verder te gaan. En denk daar dan goed over na! Wat geeft je plezier? Van welke loltrap-activiteit of actie word jij blij? Wat voor geks zou je heel graag een keer willen doen?

Mijn trackrecord is ongekend lang en ik ben daar ongelofelijk trots op. Temeer omdat ik nog nooit iemand persoonlijk zal afzeiken of negatief zal bejegenen. Het zijn vaak leuke, grappige en vooral stompzinnige acties die leiden tot een enorme hilariteit en mooie kampvuurverhalen. Weet je nog toen ik jullie huis had versiert met 500 gulden aan slingers vanwege je verjaardag? Weet je nog dat we met ons clownsneus in de file stonden? Weet je nog dat ik onder de Powerpoint presentatie 1 van 135 had gezet terwijl het uiteindelijk maar 2 slides waren? Weet je nog dat ik op een doldwaze manier het verkeer op de Kennemerstraatweg tegen hield zodat jij kon oversteken? Weet je nog dat we die ondernemer hebben geholpen met de afwas terwijl hij ons niet eens kende? Weet je nog dat we die kroket uit de snackwand haalden, een hap namen en hem omgekeerd terug legde? Weet je nog dat ik tegen de gast zei of ze de waterkaart wilde inzien omdat ze vroeg om een bakkie water voor haar trouwe viervoeter? Weet je nog dat we dat stuk karton hadden uitgesneden, gepaneerd en gebakken en hadden geserveerd als Schnitzel tijdens het personeelseten? Weet je nog dat ik in een Zuidwester in de klas zat omdat de leerkracht sprak met consumptie? Weet je nog dat we op donderdagavond spontaan naar Spanje reden om naar de eerste interland naar Bart te kijken? Weet je nog dat alle recalcitrante mensen achter in de zaal gingen zitten voor de presentatie en dat ik vervolgens aan iedereen vroeg om hun stoel om te draaien? Het levert je pijn in de kaken en tranen met tuiten op!

Dus maak zoveel mogelijk lol! Leef met meer aandacht voor plezier in je leven. Maak anderen en elkaar aan het lachen en geniet van de mooie herinneringen. Durf en kom uit je comfortzone, doe eens gek, iets nieuws en ongelofelijk grappigs.

Ik wens u een hele leuke en mooie vakantie toe. Maak heel veel lol en plezier… want het vermindert de stress in je leven en levert Memories for Life! En daar zijn vakanties tenslotte voor. Weet je nog!

Milo Berlijn